Nyheter

 

27 Desember

Da er julefeiringen vel overstått, og vinteren har kommet for fullt. Det blir rolige turer på veien for tiden, Fia er nå ganske tung og blir fort sliten i all snøen. Tiden går utrolig fort, det er bare to uker til valping og det er på tide å gjøre alt klart. Valpekassen skal inn på soverommet mitt, og Nemi flytter inn til Frode så Fia får enerom.

Bildene over er av Tin-tin og Nemi som hjalp til med snømåkingen igår, Fia tar livet mer med ro...      

                      

Valpesiden er oppdatert med litt informasjon om Fia og Kim, 

så nå er det bare å krysse fingre og håpe at alt går som det skal og at vi får friske og fine valper denne gangen også :)

 

23 Desember

Vi venter valper !!!

Nå er det ikke lenger tvil om at turen til Stockholm har vært vellykket. Fia er åpenbart drektig og magen hennes er full av liv :) De små har ventet ankomst i midten av januar, jeg er veldig spent på hvem som er inne i den store magen. 

I løpet av romjulen vil jeg oppdatere valpesiden med bilder og litt om det kommende kullet. Bildet er av den stolte pappaen, fin fyr ikke sant :)

14 Desember

Denne helgen har Pernille og familien hennes vært på besøk. Hovedgrunnen til besøket var å rydde pels, men for meg er det også koselig å se hvor fin hun var blitt og høre hvordan hun har det i hverdagen. Pernille er like kvikk som hun var da hun var liten, så det å  få tatt bilde er sannelig ikke lett...
Jeg fikk heldigvis dette bildet fra Trond så vi får vist frem den lille damen.

En ting er iallefall sikkert: Hun er en lykkelig liten Norwich, noe som varmer godt å se for en oppdretter :)

Så en liten Fia-rapport: Jeg har store forhåpninger om at det er noen småtasser i magen hennes. Hun har fått en liten mage og er ganske prinsse-aktig for tiden... Mens jeg venter og lurer her på Tofte er det født tre nydelige små hos Mona på Markhams Kennel  på Hønefoss nå i 

 helgen. Det er så koselig å titte inn på hjemmesiden for å se bilder av de små nurkene og følge utviklingen deres. Det blir nok mange besøk på Mona sine sider i ukene fremover :)

29 November

Dette har vært en typisk "hundehelg" I går var jeg på Dogs4All og var heiagjeng for alle de flotte Norwichene. Norske Vinnere 2009 ble i år som i fjor Bjørn og Betty's Junior og Lene's Sara, gratulerer masse til to flotte hunder:) Bilder og rapport finner du ved å titte inn til Lene.

I dag har Frida vært på trimmebesøk. Denne gangen skulle all pelsen av og bevæpnet med friskt mot, litt stahet og en mengde godbiter gikk jobben greit og Roar og Marthe reiste hjem med en bamsemyk, liten dame. Marthe planlegger å begynne med agility, noe jeg tror blir kjempegøy både 
for henne og Frida. Norwicher elsker jo å bruke både hjernen og kroppen, så agility er en helt perfekt måte å få brukt begge deler i tillegg til å ha det gøy med hunden sin.
Siste nytt fra flokken min er at lille Fia som vanligvis er et skikkelig matvrak har mistet matlysten. Det er jo et av tegnene på at det er små valper i magen hennes, men jeg er langt fra sikker ennå. Jeg håper veldig at vi er heldige og har små, søte valper her i januar :)
 Ellers prøver vi å nyte de få timene som er av lys for tiden. Vi tar våre daglige turer, men det har blitt mindre trening i det siste.  Litt triksing og moro blir det jo alltid tid til og med fine turer med gode hundevenner innimellom skal vi komme oss igjennom mørketiden med både kondisjon og humør i behold :)

22 November

Igår var det på tide med en tur til Larkollen. Chico synes det var på tide å få ordnet på sveisen og denne gangen gikk vi skikkelig til verks. Nå er Chico glad og fornøyd med ny stil, han var skikkelig flink gutt og synes tydeligvis han ble veldig fin. Bildet er av Ove og Chico, vel fornøyde med at trimmingen er overstått:) 

Neste helg blir det mye aktivitet. Lørdag blir det en tur til Dogs4all, denne gangen bare som observatør. Fia har vært på date, men selv om jeg ikke vet om det blir valper ennå

så tar jeg ikke sjansen på å utsette henne for det ekstra stresset som blir på en så stor utstilling. Jeg gleder meg allikevel masse til å se alle de flotte Norwichene som kommer:)

Frida kommer også på besøk til helgen for litt pelsstell, det blir kjekt å se henne og familien hennes igjen. Det å få følge opp alle mine søte små er jo noe av det koseligste ved å være oppdretter :)

14 November

Nå er det lenge siden forrige oppdatering, men det har vært en stille og rolig periode her hos oss. Nemi er nå helt frisk igjen, heldigvis. En stor takk til veterinærene Kjersti, Kristin og Follo Dyreklinikk, og ikke minst forsikringsselskapet mitt Storebrand, som ikke bare har ytt maksimal service, de sendte til og med "lykke-til-mail" før operasjonen :)

Idag har det vært en spennende dag. Frida og Marthe har debutert i utstillingsringen :)

Marthe har lenge hatt lyst til å prøve og stille ut Frida, og nå var endelig dagen her. 

Vi var tidlig på plass på utstillingen og Frida synes tydeligvis det var helt greit å være i en hall med masse hunder. Hun ble børstet og stelt etter beste evne så  entret jentene ringen. Det var helt tydelig at disse to hadde trent masse på forhånd. Frida gikk kjempefint og Marthe handlet henne trygt rundt i ringen og opp på bordet etter dommerens ønsker. Resultatet til slutt endte med at Frida ble nr.2 etter en søt  tispevalp fra 

Dippers kennel. Hun fikk flott kritikk og jeg tror både Marthe og Frida koste seg så jeg håper å få være med dette teamet på flere utstillinger. 

Gratulerer Marthe, du gjorde en flott jobb idag :)

Av de voksne Norwichene ble Lene's Thelma Bir, gratulerer med flott resultat :) Bilder og rapport fra Lene finner du her.

 

25 Oktober

Som jeg har skrevet om tidligere har Nemi hatt en ganske lang periode med sykdom. Løsningen på det hele var å sterilisere henne når hun var frisk nok. Forrige onsdag tok vi turen til Follo dyreklinikk hvor operasjonen skjedde helt uten komplikasjoner. Nemi er nå på bedringens vei, og får selvfølgelig maksimal prinsesse-behandling. Hun må gå med "pølsedrakt" i 12 dager og neste mandag skal stingene tas. Det skal bli godt for henne når alt dette er over og hun kan nyte lange turer og livet som pensjonst igjen.

Ellers er det rolige tider her nå på høsten. Jeg har endelig fått tatt ned pelsen til Tin-tin, noe han er meget fornøyd med etter å ha tenkt seg om en stund. Vi har hatt noen fantastiske turer i høstskogen  og litt trening blir det også tid til selvom været er temmelig variabelt og mørket kommer fryktelig tidlig. Fargene er fantastiske og det er bare å nyte denne nydelige høsten å håpe på at snøen er et stykke unna enda.....

Før, litt overgrodd... Etter, så pen og tynn han ble :)

12 Oktober

Forrige uke var det Pernille's tur til å få besøk av Bestemor. Det var så koselig å se henne igjen, og hun har blitt en utrolig søt liten frøken. 

Vi fikk trimmet bittelitt pels, Pernille fikk vist frem alt hun har lært, alle lekene ble hentet frem og litt fotografering ble det også tid til. 

Nøttejentene mine har allerede blitt syv måneder gamle, det er helt utrolig hvordan tiden går. Det er så flott å få ha kontakt med mine små "barnebarn" etter de har flyttet hjemmenifra. 

Alle tre har blitt herlige representanter for rasen; kvikke, oppfinnsomme, sjarmerende, passelig rampete og ikke minst fryktelig søte. 

Jeg gleder meg til å følge disse små damene videre :)

7 Oktober

Har rettet opp linken til Ru'Cairn, god fornøyelse :)

4 Oktober

Igår var Fia og jeg på besøk hos Frida. Det var kjempekoselig å se henne igjen, hun ligner på en liten bamse og er kjempesøt. Grunnen til besøket var at Marthe har veldig lyst til å prøve seg på utstilling, og som stolt oppdretter er jeg selvsagt kjempeglad for det. Vi gikk igjennom litt øvelser og hva Frida og Marthe  
 skal gjøre i ringen så da er det bare å trene ivei. Frida er allerede godt vant til trening og så flink som Marthe er går nok dette kjempegreit. Det blir spennende på utstilling, jeg gleder meg til å være heiagjeng :)

1 Oktober

Tin-tin blir 7 år idag !!

I dag fyller verdens aller beste Tin-tin 7 år. Han er fortsatt en mann i sin beste alder, men han føler nok at han har endel spesielle rettigheter som den eldste i flokken. Han er selvutnevnt sjef i gata vår selv om akitaen til naboen neppe er enig. For Tin-tin er ikke størrelse noe tema.... 

Han er en skikkelig ertekrok og girer opp jentene hver eneste dag med litt ertebjeffing og nyp i baken, og når de løper etter ham i fullt raseri lyser han av rampete glede:)

Han er kjempeglad i å bli børstet, elsker kos, mat, leke med ball, pene jenter men er også en av verdens staeste hunder. Jeg prøver stadig å trene litt agility med Tin-tin og om han har lyst tar han gjerne et hinder eller to før han blir stående bom stille midt i banen og forlange godbit. Får han ikke godbit begynner han å vise favorittkunsten sin som er å hoppe rett opp i været... 

Da er den treningen over, han har viktigere ting å ta seg av f.x inspisere tomten sin:/ 

Når han finner en skatt på turene vårene bærer han det hjem og lar seg ikke bestikke til å bytte "skatten" mot en godbit. Om Tin-tin har en plan så blir det slik han har tenkt, og ingen lurer denne fyren. Han har også verdens beste teknikk for å vekke meg: Han stiller seg opp to cm. fra nesen min og STIRRER. Om ikke det er nok begynner han å fnyse på meg og da er slaget om en lang morgen i sengen tapt..... 

Jeg er utrolig glad i denne store, lille fyren med en fantastiske personligheten. Tin-tin er virkelig verdens aller beste og godeste hund, tusen takk Ingrid :D

26 September

Mange nyheter denne gangen ;) Først en liten rapport fra Wilma. Hun har blitt en sjarmerende og kvikk liten dame med et utseende som kan smelte en stein. Eierne hennes har tatt henne med på kurs hos Familiehunden og storkoser seg med klikker- og hverdagslydighetstrening
og har blitt kjempeflinke. De skrøt så av kursene der at jeg likegodt har lagt ut link til hjemmesiden deres. Andre linker er til min nabo som oppdretter boxer og ikke minst Ru'cairn, en norwich-oppdretter i Danmark. Jeg synes Anette har fantastiske bilder på siden sin, hun har også valper for tiden så det er bare å ta en titt.
Jeg har også vært på en liten svipptur til Stockholm og kennel Jeopardy for å hilse på den kjekke karen på bildet. Det var så koselig å se igjen Ingrid også, det ble masse hundeprat og god mat. Kim er en hanne jeg vurderer til Fia, tusen takk til "matte" som tok turen til Ingrid på tross av en kraftig forkjølelse. 
Jeg synes møtet med Kim var vel verdt turen, om det blir valper etterhvert får tiden vise :)

Her hjemme på Tofte koser vi oss med herlige høstdager. Fia lurer tydeligvis på om det er greit å bli vegetarianer å bare spise epler.... Nemi har hatt en litt tøff periode med sykdom, men er heldigvis frisk igjen. Hun har av en eller annen grunn fått noe som minner om cairn terrier sveis (hmm...) mens Tin-tin som vanlig tar livet med ro og koser seg aller mest når han får være med på alt som skjer i sitt sedvanlige Tin-tin- tempo :)

Tin-tin sjekker vannstanden Nemi med ny, barsk sveis..
Full fart med "byttet" Mmmmmmm :)

13 September

Her kommer en liten oppdatering om de små kattungene som bor hos meg for tiden. De vokser og trives, begge er flinke og renslige og idag har de vært med hundene ute på verandaen. Den lille grå har fått et hjem og reiser om etpar uker, men den lille svarte damen har ingen eier ennå. Hun er leken, sover i de merkverdigste stillinger, er glad i kos men er allikevel litt mer reservert enn broren. Denne damen har en herlig personlighet, og fortjener et godt hjem hos snille mennesker.

Lyder nyter solen Lydia følger med

På hundefronten skjer det lite om dagen. Jeg planlegger å reise til Stockholm for å treffe Fia's tilkommende, gleder meg masse til å treffe ham. Ellers er det stille og rolig, vi nyter høsten her på Tofte med fine skogsturer, agilitytrening og koser oss med å forberede hagen på vinteren :)

Fia synes det tar på å være fostermor..

For dere som er innom og er interessert i interiør i tillegg til hunder: Jeg har lagt ut link til søsteren min sin butikk; Brynem Gaver og Interiør A/S, ta en titt :)

6 September

Igår var vi på den tredje Lotcheck-treffen, og det var like koselig denne gangen også. Lene hadde lagt opp noen konkurranser med premier, grilling og sosialt samvær for både hunder og folk:) Den yngste deltakeren var en skjønn black/tan valp på 10 uker mens den eldre garde ble representert av Rosie og Worrie, et ærverdig ektepar på ca 12 år. I tillegg til alle Norwichene var det to Skye-terriere, to Flatter og en Berner Sennen.

Det kommer fyldig rapport med bilder på Lenes side etterhvert. Jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder, men fikk det flotte bildet av de fleste deltakerne under fra Marianne.

Tusen takk til Lene og Torgunn for en kjempefin dag !!

Bildet til høyre er av Frida, Casa de Oro Hannah Hazelnut, knipset under bordet på Lotcheck-treffen. Hun har blitt alldeles nydelig og det var så kjekt å se henne igjen. Hun er åpenbart vant til å være med på det meste og håndterte det å være på treff helt eksemplarisk.

Marthe har vært kjempeflink å trene henne, jeg ble så imponert over hvor flinke disse to var. Det å trene terrier er ikke det enkleste, men Marthe mestrer dette til fulle og både hun og Frida koser seg masse. Vi planlegger å prøve disse 

to på en utstilling for å se om Marthe synes det er gøy, men jeg har en følelse av at disse to også vil prøve andre aktiviteter når Frida vokser seg til :)

Til slutt en liten bønn om hjelp:

Disse to nøstene  ble funnet på jobben min, og jeg klarte ikke å si nei til å hjelpe dem. De har fått en fryktelig tøff start på livet og fortjener å få et godt liv hos snille mennesker. Jeg tror de er ca 5 uker og mammaen er trolig død for de er temmelig utmagrede og veldig kontaktsøkende. Fia  og Nemi er alldeles forelsket i dem, så de blir garantert hundevante, og om noen ønsker seg en liten, tillitsfull pus så ta kontakt på tlf 934 57 004. Flere bilder og informasjon kommer senere:

26 August

I går var det på tide med en liten visitt hos Chico, Frøydis og Ove. De har blitt kjempeflinke på å trimme selv, men vil gjerne ha litt hjelp til detaljene og jeg sier selvsagt ikke nei til en koselig ettermiddag på Larkollen.

Chico har blitt en herlig hund, elsker å lære små triks og har til og med fått hinder å prøve seg på i hagen :) De lange turene med Ove hver dag er nok allikevel høydepunktet, de to er skikkelige "gutta-boys"

Jeg ser både Tin-tin og Nemi i Chico, det er stas å se han utvikle seg mellom hver gang jeg er på besøk.

Som oppdretter er det en stor glede for meg å få følge opp valpene mine. Selv om de har reist "hjemmenifra" betyr det ikke at de blir glemt. Man blir utrolig glad i de små nurkene gjennom de ukene de bor hos mammaen sin og meg, det kan nok alle som har hatt valpekull skrive under på. Det å se dem igjen som lykkelige familiehunder med hver sin unike personlighet og minnes da de lå i hånden min og glippet med øynene for første gang er like stort og rart hver gang :)

16 August

Vel hjemme etter en herlig uke på fjellet. Vi har gått flotte dagsturer, plukket blåbær og sett masse vakker norsk natur. Vi hadde også en hviledag på Hallingdal museum der vi koste oss veldig. Flott med ute-museum så hundene får være med :)

Utsikt ved Hallingnatten

På toppen av Åkrefjellet Villrein

Pause Tin-tin elsker skum, men ikke vann...

Nemi koser seg Fia i et rolig øyeblikk

Utfordring, Tin-tin viser vei :) Fia og meg i meteorittkrateret

Hallingdalen svarte absolutt til forventningene våre, hytta på Nystølen var koselig og vi var kjempeheldig med været hele uken, bildene sier vel det meste.

Nå er det snart tilbake til hverdagen, men man lever lenge på minner og gode opplevelser :)

          Godgutten Tin-tin

07 August

Nå har det vært stille og rolig her på Tofte en lang periode. Hundene får sine turer og trening, men været har ikke akkurat vært motiverende for uteaktiviteter. 

Nå derimot nærmer det seg årets høydepunkt for hundene og meg.

Hvert år pakker jeg og mamma sekken, putter hundene i bilen og tar oss en uke på fjellet. Jeg gleder meg skikkelig, tar selvfølgelig med kamera og legger ut bilder og rapport når vi er vel hjemme igjen.

Jeg har også endret på linken til Inka's side. Elin som eide henne venter nå på sin nye valp som kommer i slutten av August, og har allerede laget side til henne. Vi gleder oss masse til å møte lille Leah :)

Bildet av en litt ruskete Fia er for å vise at slankingen har effekt: Det er luft mellom gresset og magen hennes... Vi står på videre og håper hun er klar for utstillingen i høst, både i pels og kondisjon

27 Juli

Så var helgen og faktisk også ferien vel overstått.  Fia og jeg tok oss en siste tur på utstilling i Moss i helgen, men jeg tror igrunnen vi likegodt kunne blitt hjemme. Regnet øste ned og dommeren synes ikke noe om lille Fia Det eneste lyspunktet var koselig prat med Marianne og
Mone mens vi ventet i teltet. 

Søndagen brukte jeg til å ta ned all pelsen til Fia, så nå går hun rundt med bare underull, myk som en liten bamse :) Håper pelsen er vel tilbake før de store utstillingene i høst...

Nemi sturer litt om dagen. Hun får alltid noen grad av innbilt

svangerskap etter løpetid så det er bare å ta tiden til hjelp så er gode, gamle Nemi snart tilbake. Tin-tin har hatt travle dager i ferien. Sommernaboen vår har en rottweiler som han absolutt ikke liker, så må følge med hele tiden når Birk er i hagen. Det er garantert hardt å være mann noen ganger, spesielt når man har så mye damer å passe på...

21 Juli

Nå har Pernille også reist hjem til familien sin. Det har vært en morsom og opplevelsesrik ferie med de to jentene på besøk. For meg som oppdretter er det flott å se at de små nurkene som reiste fra meg i mai utvikler seg til flotte og veltilpassede familiehunder. Nydelige har de også blitt, vi 

får prøve å få vist dem frem på ett valpeshow eller to og se om eierene synes det er morsomt :D

Tin-tin har også kommet hjem fra gutteturen sin. Han hadde vært med på agility-trening (tror egentlig ikke han imponerte noe særlig der:) masse turer og i tillegg vist frem ynglingskunsten sin, nemlig å hoppe rett opp i været... 

Liv-Ingjerd  har sendt meg noen bilder fra blåbærtur med gutta, det ser ut som de koser seg, ikke sant?

 

Årets Lotcheck-treff er også under planlegging hos Lene Weum. For meg er det et av årets absolutte høydepunkt så jeg håper det kommer mange Norwicher med eiere. Dato og info finnes på Lenes hjemmeside http://www.lotcheck.com/

Tilslutt en god helse-nyhet: Jeg har øyelyst Nemi og Fia idag og begge var fri :)) Nemi skal jo ikke ha flere kull, men jeg synes det er viktig å få øyelyst henne allikevel så jeg er sikker på at det ikke er noe "grums" som utvikler seg med alderen. For Fia var det første gang og det er godt å vite at øynene hennes er i orden med tanke på at hun skal bli mor til våren...

16 Juli

Idag reiste lille Frida hjem til familien sin, sliten og fornøyd. Vi har hatt aktive og morsomme dager med to valper i hus, men fikk en heftig avslutning på ferien med nattens lyn og torden. Valpene synes det ble litt skummelt når det blitset i ett sett og tordenen rullet over himmelen. Vi sto derfor likegodt opp igjen, og valpene glemte fort det skumle med litt lek og moro i stua. Når jeg er så heldig å få besøk av de søte "barnebarna" er det om og gjøre å få tatt masse bilder :

Leking må til

To sjarmtroll

Som det fremgår av dette bildet er disse to jentene vant til å hjelpe til med husarbeidet:) De har også hjulpet til med å grave frem skjulte skatter i hagen, spise opp all eplekarten fra bakken og gjort alvorlig forsøk på å slikke ihjel naboene mine...

Igår kom Lene innom med sine fire norwicher, så det var temmelig livlig her og super-spennende for småjentene. Med tilgang på proff fotohjelp fikk vi tatt noen "utstillings-bilder av valpene, se så fine de har blitt:

På ettermiddagen reiste vi ned til Linda i Sarpsborg. Både to-og firbente koste seg i sommerværet, her er ett stemningsbilde med  de fleste firbente:

Vi gikk fin tur til vannet med alle ni og etterpå var det grilling for oss tobente, en herlig dag med andre ord :)

Pernille skal være her noen dager til, hun og Fia koser seg masse sammen. Imorgen kommer Tin-tin hjem fra ferie også, jeg kan tenke meg at jentene blir glade for å se ham igjen:)

12 Juli

Nå er Pernille kommet på ferie til oss. Det var så kjekt å se henne igjen, hun har blitt ordentlig søt og er allerede en veloppdragen ung dame. Hun og Fia har funnet tonen, de leker og koser seg masse sammen. I kveld kommer Frida også på ferie til oss, det blir nok morsomme dager fremover :) 

06 Juli

I og med at varmen er over og Nemi er bra i foten sin har vi endelig fått gått ordentlige turer og trent litt i hagen. Tin-tin synes det å trene var noe skikkelig tull, Nemi har nemlig løpetid så han ville mye heller snuse i bakken og tisse på hekken. Han skal reise på "ferie" imorgen så da blir det litt tomt her i huset.

 I og med at både Pernille og Frida kommer hit til uken, og Nemi er rimelig slitsom er det godt for ham å få tispefri en stund. 

Jeg driver også å legger planer for mitt neste kull. Det er en hanne jeg lenge har sett på som en god match for Fia. Stamtavler er satt opp og diskutert, alle aktuelle forfedre er sjekket så godt som mulig så da er det bare å sette seg ned med all informasjonen og sortere i hodet mitt. Hvor mange timer med tankearbeid og prat med Norwich-venner som brukes på å planlegge en kombinasjon er umulig å si, men jeg kan love at det er temmelig altoppslukende....

Jeg har endelig fått oppdatert hundesidene mine også, det er fordeler med dårlig vær innimellom.

Nå er det bare en uke igjen til ferie og valpebesøk, jeg gleder meg skikkelig :)

28 Juni

Dette har vært en skikkelig rolig helg. I denne varmen begrenser turene våre seg til ti minutter rundt kvartalet for å få gjort litt forretninger, ellers ligger vi ganske rolig å slapper av i skyggen.

På en av rusleturene våre ble  Fia angrepet av en løshund. Den kastet 

seg over henne uten forvarsel og Nemi reagerte som enhver leder ville gjort; hun tok ett tigersprang inn i kampen for å redde Fia. Enden på visa var ett bitt i foten, kloa sprakk og vi måtte besøke dyrlegen vår idag. Nå er Nemi passelig svimete av smertestillende, hun har en klo mindre og en flott, neongul bandasje på foten sin. Jeg er fryktelig glad for at det ikke var en stor hund som gikk til angrep på oss, det hadde nok blitt ett helt annet skadeomfang. Alt gikk heldigvis bra selv om slike opplevelser ikke er noe  særlig for verken hundene eller meg, det sitter lenge i hodet....

22 Juni

Så var helgen over for denne gang. Fredagen var en skikkelig miserabel dag her i huset, men lørdag pakket jeg hundene i bilen for å bli med på ett mini-treff hos Lene. Vi gikk en fin tur med 8 Norwicher, kos for både to-og firbente. Jeg tok en million bilder, her er det som ble skarpt:

Søndagen gikk vi en fin runde på tur med Zappa, og på kvelden skulle vi treffe Elin og Beate for litt agility-trening. Nemi var noe over middels interessert i kaninen på gårdsplassen, men hun koste seg og husket mye fra kurset vi gikk for tre år siden. Vi har en liten bane hjemme så vi har trent litt, hundene synes det er kjempegøy :) Hos Beate finnes det utmerkede fotografer, så bilder ble det også:

Litt mer proffe utøvere er det bilde av under :)

15 Juni

Rapport fra Alfonzo

I helgen startet Liv-Ingjerd og Alfonzo i agility-konkurranse på Nesstevnet. Liv-Ingjerd var vel fornøyd med innsatsen selv om det ikke ble noen plassering. Alfonzo fullførte ett godt løp, men ble visst en smule distrahert av pene jenter på sidelinja i andre runde....

Jeg  er så imponert over både Liv-Ingjerd og Alfonzo, det er ikke så rent lite trening som ligger bak det å mestre en konkurransesituasjon.  Jeg håper jeg får anledning til å være med som heiagjeng og fotograf i løpet av sommeren, dette er nok ikke siste rapport fra dette teamet:)

13 Juni

I dag har Fia og jeg vært på utstilling igjen. Det ble en spennende dag, mange gikk ut med blå-sløyfe så jeg må innrømme at svetten rant og hjertet banket så det synes utenpå....

Fia gikk fint i ringen, men på 

tross av ukens slanking var hun fortsatt litt rund etter dommerns smak (og jeg må nok si meg enig i det:) Fia ble 2 BTK med Ck og vi er veldig fornøyde med det.

Lillian har sendt noen bilder fra dagen:

Beste tispe og Bim ble Lene's nydelige Thelma, mens Nemi's flotte halvbror Villa Ekbacken's Hottentott ble Bir. Gratulerer masse til begge to :)

I og med vi fikk vite at dommeren var A-listet som Norwich-dommer i England og har dømt rasen i mange år så synes jeg at den flotte kritikken vi fikk må komme på hjemmesiden:

Compact black/tan of good type. Head correctly proportioned. Good mouth. Nice fore quarters. Compact body allthough carrying a little excess weight. Well angulated hind quarters. Well set tail. Good coat texture. Showed well :))

 

Igår hadde vi også besøk av Frida for første gang siden hun flyttet. Det var herlig å se henne igjen, hun var blitt så søt !!! Vi fikk tatt noen bilder av henne men det er like lett med henne som med andre valper, det blir mest i fart :)

Frida med Marthe og Joakim

Her sitter kontakten som støpt!! Klar for mer lek og moro :)

Frida og Fia fant fort tonen igjen, men det å ta bilde av de to rakettene krever ekspertise. Forhåpentligvis fikk matfar Roar noen blinkskudd med seg hjem så de kommer på siden etterhvert .

Jeg har også fått laget ett lite bildegalleri av ABC-kullet ,:)

08 Juni

Nemi fyller 5 år idag !!!

Min lille, snille, søte, kloke Nemi fyller hele fem år idag. Hun er mamma til begge kullene som er født her hos meg, og skal nå få nyte livet som pensjonist og kanskje bestemor neste år.

Nemi er sjefen her hjemme og styrer flokken vennlig men bestemt.

Hun har ikke blitt stilt mye, men har ett cert og en første premie fra tidligere. Som valp fikk hun 4 Big som beste plassering. 

Nemi hater å stelle pels, synes ikke utstilling er noe særlig kjekt og er lite glad i bilkjøring så hun får viljen sin å koser seg på turene våre og en og annen treningsutfordring :)

Det siste vi har forsøkt er blodspor noe Nemi synes er alldeles topp. Hun har også gått agility-kurs og det håper vi å få tid til å fortsette med . Nemi er veldig lettrent så jeg gleder meg til nye utfordringer med henne.

Idag skal damen feires, tenk fem år som tiden flyr.....

 

07 Juni

Idag har Fia og jeg vært på utstilling i Drammen. Det gikk ikke helt vår vei, men vi fikk god kritikk og endte som 3BTK med CK og res Cacib.

De flotte Ledin-valpene ble Bir og Bim, masse gratulasjoner til flotte Thomas og Thelma, det var vel fortjent :)

Vi stiller igjen neste uke med friskt mot før vi tar sommerferie.

Takk til Lene, Lillian og Marianne for fine og morsomme bilder, kjekt å ha minner fra utstillingene.

03 Juni

Igår var Pernille på trimmebesøk. Det var så koselig å se henne igjen, hun har blitt ordentlig fin.

Pernille er fortsatt en skikkelig energibunt, hun har bare to gir: full fart fremover eller total avslapning :)

Før trimming, så søt med glorie :)
Ser allerede litt mer voksen ut Så pen jente :)
Pernille kommer til oss på sommerferie i Juli, vi gleder oss allerede til aktive og morsomme dager :)

 

Mons er spennende... 
Nemi's blodspor-venninne Inka har blitt skikkelig syk og ligger nå til observasjon og skal ta prøver på veterinærhøyskolen. 

Jeg tenker masse på henne og Elin. Det er så fortvilet når våre firbente venner blir syke, man føler seg ordentlig hjelpesløs. 

Vi sender mange gode, positive, bli-bra tanker og håper det beste for Inka og Elin.

24 Mai

Dette har vært en kjempefin helg. Frode fylt 18 år 22 Mai så mamma har vært på besøk. Vi har kost oss med god mat, lange turer og masse hagearbeid. 

Idag har Nemi og jeg vært på blodspor-trening igjen, jeg husket heldigvis kamera:

Det var bare andre gang vi har forsøkt dette på "alvor" og Nemi var kjempeflink!! Hun er konsentrert og har skjønt hva det handler om, det ser ut til at hun koser seg masse. Bildene viser start på sporet, underveis med mor på slep og til slutt belønningen, en rådyrklauv.  
Beate og Elin er entusiastiske og flinke til å lære bort  så dette er skikkelig kjekt og utrolig spennende. Mer om spor og treningen vår kan du lese på Inka sin side.

Jeg har også fått noen nydelige bilder av Frida, søt ikke sant??

21 Mai

Idag har Wilma vært på besøk. Det var kjempekoselig å se henne og eierne igjen, å sånn som hun har vokst !! Hundene her i huset viste seg ikke fra sin beste side, men etterhvert fant de ut at denne valpen trengte ikke å bli oppdratt, men kunne lekes med isteden.

Det ble masse lek og moro, men Wilma fikk også trimmet bort det meste av valpepelsen.  Jeg er sikker på at hun var ganske god og sliten da hun kom hjem igjen:)

 

Nemi har blitt trimmet ned og er skikkelig naken. Fia har badet idag, og ble riktig fin mens Tin-tin har tatt livet med ro og bare vært observatør. Han er god på å få med seg de viktigste tingene, han forsvant med godbitboksen til Wilma.......

17 Mai

Gratulerer med dagen !!

Dette har vært en herlig dag; perfekt vær, ingen "må-ting" og hjernen min har fortrengt at det er arbeidsdag imorgen. Alle hundene har fått stelt pels og klipt klør, og vi har gått en lang rusletur i skogen i Tin-tin-tempo. Vi har til og med tatt noen bilder:

Jeg har også tatt noen vårbilder i hagen, er det rart man blir godt humør når man har så nydelige omgivelser:

Denne uken har Nemi gått blodspor for første gang. Vi får god hjelp av Beate og Elin, og det er kjempegøy å lære nye ting både for Nemi og meg. Fia og  jeg øver på å TRAVE i gress. Hun synes nemlig at man kan sprette avgårde når det er 

grønt under potene og det fungerer dårlig på utstilling. Vi har meldt oss på etpar i sommer så da er det bare å øve ivei :) Tin-tin lærer mest kunster, han er alltid ivrig etter lett-tjente godbiter og siden han er på slankekur er det ingen sak å få han til å vise hele repertoaret....

Mons feirer 17 Mai :)

12 Mai

Etter en hektisk periode er det nesten rart hvor stille det har blitt her hjemme. Valpene er vel etablerte i sine nye hjem, og lammingen er over for min del så jeg kan sove natten igjennom for første gang siden påske... Jeg har tatt noen dager fri for å komme à jour med vasking og soving, men tok med kameraet på jobb søndag  så her kommer noen lammebilder:

Mor og barn

Søskenkjærlighet

Det er ganske stor forskjell på lam, se bare her:

Min siste lamming i år var en perfekt avslutning på sesongen; en flink mamma og ett fornuftig lam som lå helt riktig. Her er han ett minutt gammel:

Neste oppdatering lover jeg skal handle om hunder:)

02 Mai

I dag er det to måneder siden valpene mine ble født, og den siste oppdateringen i valpedagboken er lagt ut.  

25 April

Idag har Fia og jeg vært på utstilling i Stangehallen ved Hamar. Det er en stund siden sist og vi har ikke akkurat hatt så mye tid til å trene så jeg følte at vi var en smule rustne...

Vel fremme så møtte vi Buster med familie, så var det bare å vente og holde nervene sånn noenlunde i sjakk. Først skulle Buster i ringen. Han viste seg fint frem og kom ut igjen med ck og klar for ny runde. Fia og jeg tok våre runder og fikk også ck, gjett om jeg var lettet. I den siste runden trakk Fia det lengste strået og ble Bir og Buster ble Bim. Begge to fikk cert og dermed ble altså min lille Fia

Norsk Utstillings Champion

Dette er min første egenoppdrettede champion, noe som selvfølgelig gjør det ekstra morsomt. Som mange vet så har jeg overtatt ett prestisjetungt kennelnavn etter Jul Hamlot som bl.a hadde to Bamsevinnere så det føles godt å gjøre litt stas på Casa De Oro-navnet :)  

Vi reiste hjem vel fornøyd med Bir og cert, gruppefinalen blir sent på dagen og vi ville heller hjem til valpene å kose oss i hagen.

Masse gratulasjoner til flotte Buster med hans første cert, koselig å treffe dere igjen. Vi sender også mange "lykke-til-vibber" til Ludde som skal i ilden i morgen :)

22 April

Nye bilder i valpedagboken.

15 April

Dette har vært en fin dag med masse tid ute for valpene. De er skikkelig hjelpsomme i hagen, bilder og rapport over dagens arbeid kommer i  valpedagboken.

Tin-tin er hjemme igjen etter en ukes ferie uten valper. Han har hatt det kjempefint og var nybadet og fin da han kom hjem igjen.

I påsken har mormor vært på besøk, noe som innebærer masse god mat og fine turer sammen med hundene. Dessverre er fridagene over for denne gang...

Jeg skal tilbake i jobb igjen, lammingen er i full gang så det blir travle uker fremover. Med en fleksibel sjef og verdens beste nabo går allting bra:)

Fia skal snart på utstilling å jakte på det siste certet, mens Nemi garantert skal få sommersveis og ett herlig bad når de små har reist. Den lille røde valpen har ennå ikke funnet sitt perfekte hjem, men vi håper at de rette menneskene for denne lille damen dukker opp.

Jeg fant den første blåveisen på turen i dag og da er det endelig vår på ordentlig !!

10 April

Solen kom endelig, så da var det ut i hagen med valper og kamera. Stor stas å komme ut igjen, og det ble noen bilder til valpedagboken.

Vi ønsker alle en riktig god påske !!

07 April

ABC-kullet mitt fyller 2 år idag !!  

Her kommer en liten presentasjon av dem slik de har det idag:

Dette er Chico som lever det gode liv hos familien Høiby i Larkollen.Han er gatas lille kjendis, har egen fan-klubb og mange gode venner bl.a en annen Chico som han leker med på stranden.

Chico og jeg møtes innimellom for litt trimming, han har blitt en søt og sjarmerende fyr som holde familien sin i god form :)

Dette er Alfonzo som bor sammen med Liv-Ingjerd og Erlend på Sørumsand. Han har blitt agility-hund, og har nettopp begynt på videregående kurs. Han og Liv-Ingjerd startet i sin første konkurranse tidligere i år, og jeg håper det blir flere så jeg kan få komme å være heia-gjeng.

Alfonzo er tydeligvis en god representant for rasen, hans faste barnevakter skal nå få en liten norwich-frøken i hus :)

Så er det min egen lille Fia. Hun er full av fart og påfunn fortsatt, elsker mennesker og store hunder. Hun er på utstilling i ny og ne, og forhåpentligvis får hun sitt championat i år. I dag er Fia verdens beste tante for valpene, kanskje det blir hun som blir mamma om ett års tid ?

02 April

Litt nytt i valpedagboken.

26 Mars

Tin-tin har vært på date:) 

Han har hatt to dater med nydelige Frida, så nå er det bare å håpe på at det blir noen søte, små resultater av stevnemøtene. Du kan lese masse om Frida og det planlagte kullet her: http://www.flowerofjoy.net/

Noen nye bilder av valpene her har det også blitt, titt innom valpedageboken :)

22 Mars

Tiden går utrolig fort om dagen, valpene blir allerede tre uker imorgen. De begynner å bli ordentlig valpete og er selvfølgelig verdens søteste.

Fia er snart i pels igjen, på tide å sette seg ned å planlegge våren. Hun mangler jo bare ett cert til for å bli champion og det er jo ett klart mål. 

Tin-tin har fått igjen selvtilliten og humøret er på plass som det pleier. Han har en fantastisk pels så det tar ikke mange ukene før han ser ut som gode gamle Tin-tin.

Hvite pusen på trimmebordet

Fia har testet noen nye leker

Jeg har lagt ut litt mer info på valpe-siden, og skal få tatt flere bilder av valpene i løpet av uken.

Nå er det bare å nyte snøsmeltingen og glede seg til våren:)))

19 Mars

Nye bilder av valpene :)

14 Mars

Til avveksling...

Det er fortsatt masse snø utenfor og selv om solen titter frem innimellom så har jeg ikke helt den store vår følelsen om dagen. For å rette på dette tok jeg en tur innom geitefjøsen på jobben. Der er det skikkelig full fart om dagen, kje i alle farger og størrelser spretter rundt å gjør de merkeligste krumspring. De er utrolig fine, ikke sant? Kjeing og lamming er årets høydepunkt i jobben min, gleder meg masse til å være med å ta imot nye firbente verdensborgere  når våren kommer på ordentlig:)

Det skjer ikke stort på hundefronten her om dagen, men tok meg sammen idag og trimmet Tin-tin skikkelig. Han er skikkelig sur (selvom han fikk masse godis underveis) og han nekter å se på meg, så bilder får komme senere. Det er ingen som kan furte som Tin-tin.....

Litt valpebilder har det iallefall blitt, titt innom valpedagboken :) 

 

10 Mars

Litt nytt om valpene :)

07 Mars

Fia har litt triste dager for tiden. Hun har siden hun var liten hatt en favorittleke, nemlig flodhesten. Som det fremgår av bildet er den nå temmelig redusert, og jo mindre den blir jo mer må hun stelle og passe på den. Etter at den sluttet å pipe selv sørger hun for å lage egne lyder når hun tygger på den, hun høres ut som en liten gris :) Flodhesten må ligge på magen min når hun skal hvile i sofaen, og ellers er det tryggeste stedet oppi matkoppen til Tin-tin. Nåde den katten som kommer i nærheten av flodhesten, da går det en kule varmt her...

Hele familien leter etter en ny flodhest, men jeg tror vel at ingenting kan erstatte den gode gamle.. 

Tips om gode erstatnings-flodhester mottas med takk:)

Lørdag er som vanlig bli-ny-dag, så vi har klippet klør og børstet ivei. Tin-tin slipper all underpelsen, og det krever en skikkelig børsting etpar ganger i uka. Det skal bli godt å ta ham helt ned når det blir litt vår i luften. 

Jeg jobber også mye med pelsen til Fia, gleder meg skikkelig til å stille ut igjen til våren :) 

Tin-tin på vakt i trappen

Jeg har fått tatt noen nye bilder av valpene idag til valpedagboken. Ikke lett å være fotograf bestandig, men øvelse gjør vel mester :)

04 Mars

Da er valpedagboken oppdatert, og de første bildene lagt ut.

03 Mars

De etterlengtede valpene ble født i går kveld. Mor og barn har det fint, og valpedagbok med bilder av de søte små er på plass i løpet av noen dager.

26 Februar

Nå er det under en uke igjen til valping. Nemi tar det skikkelig med ro om dagen, og er vel fornøyd med noen lufteturer i gata vår og masse hvile og kos. Det spreller og sparker i magen hennes, så det er tydelig en aktiv gjeng inni der:)

Alt er forberedt til de nye verdensborgerne, så da er det bare å krysse fingre for at alt går som det skal, og at vi får friske og fine valper denne gangen også.

15 Februar

Fia har fått lørdagsgodt.

I går var jeg på utstilling igjen for første gang på lenge. Jeg stilte ikke ut selv, men tok Tin-tin med på alene-tur og var heia-gjeng for Norwich-venner. Ledin-kullet til Lene gjorde rent bord; Thomas ble Bir og Emma Bim, gratulerer masse til begge to:) 

Det var koselig å se alle sammen igjen, jeg gleder meg til å stille ut igjen når Fia har fått pels.

Nemi begynner å bli stor og tung. Det er litt over to uker igjen, og hun har fått valpekassen sin på plass mens Fia har flyttet inn til Frode og Tin-tin om natten. Nemi satte stor pris på å få enerom og alene-seng :)

08 Februar

Oppdatert valpesiden med bilde av pappaen til kullet.

Nemi har begynt å få mage og appetitten er på plass igjen. Med en halv meter snø på utsiden av døra blir jo jo friheten noe begrenset, men det synes hun er helt greit. Hun er gjerne med på tur, men vi går ikke fullt så harde løyper som vi pleier. Jeg har en mistanke om at hundene mine er som meg; sommerføre er best:)

Tin-tin vurderer mulighetene i den nedsnødde hagen.

01 Februar

Alfonzo startet i agility- konkurranse forrige helg. Liv-Ingjerd skriver at de fullførte siste løp, men ble disket i begge. Hun sliter (som jeg) med nerver når det er skikkelig alvor, men denne ekvipasjen gir ikke opp så lett, nye konkurranser og utfordringer venter :)

Bildet til høyre er av Alfonzo. Han har blitt en skikkelig pen gutt, jeg håper vi får vist han frem på noen utstillinger utover våren.

Her hjemme har vi hatt den ukentlige bli-ny-dagen. Nyfriserte og fine har vi gått lang, koselig tur med nabo-kompis Zappa.

 

Pr. idag er jeg også sikker på at Nemi venter små. Hun sover fortsatt det meste av døgnet, har fått litt pupper, spiser smått og vil helst bare ligge inntil og kose. Det eneste er de daglige turene våre, det er fortsatt dagens høydepunkter.

 

Tiden fremover blir spennende, og om alt går som det skal har vi nye verdensborgere her i begynnelsen av mars..

Jeg har også endret linke-siden min. Det er mange fine Norwich sider å følge med på, spennende sider med aktive hunder og eiere :)

 

24 Januar

I dag har jeg vært på  besøk hos Chico. Vi har ryddet litt pels, men utsetter "våronna" til det blir litt varmere i været. Vi har også tatt noen bilder av hele Chico som kommer senere.

Alfonzo har startet i agility konkurranse idag, vi venter spent på rapport og bilder:)

 

Nemi tar det skikkelig med ro om dagen. Hun sover masse og har ikke mye til matlyst. Dette er jo kjente tegn på at hun venter små, men jeg er ikke 100% sikker enda. Det blir spennende uker fremover.

Vi er litt i vinterdvale om dagen, og med all snøen er det herlig å sitte inne foran vedovnen  og vente på våren :)

 

11 Januar

Så har freden senket seg her i Syrinveien. Løpetiden er over for denne gang, huset er vasket ned og Tin-tin ligger fornøyd på ryggen midt i stua og sover. Det er temmelig slitsomt å være hannhund når det bor to stk. Frøken fristelse i samme hus...

Bildene er av Chico, broren til Fia som lever det gode liv hos familien Høiby i Larkollen. Han har blitt en skikkelig kjekk ung mann, ikke rart han har egen fan-klubb i gaten sin:)

04 Januar

Ventemodus..

Jeg har lenge planlagt å pare Nemi  igjen, og rett før jul startet løpetiden. Valget av hanne var gjort og avtalt allerede for ett år siden, så venting er ikke noe nytt...

Lille nyttårsaften tok vi turen til kennel Zonda i Sverige.

Ylva og Bertil tok vel imot oss, og Nemi fikk treffe sin "tilkommende" Hun synes han var vel eplekjekk i starten, men falt etterhvert for sjarmen og alt gikk som det skulle. Etter en koselig kveld og en god natts søvn var det tid for enda en date med Mika før vi snudde nesen mot Norge igjen.

Om det blir noe resultat av dette er først klart om noen uker. I mellomtiden går jeg rundt med en skikkelig spennings-klump i magen, dette er noe jeg har gledet meg til så lenge....

Tusen takk til Ylva og Bertil som tok så vel i mot oss midt i nyttårs- feiringen, og ikke minst en stor takk for at jeg fikk bruke flotte Mika som pappa til mitt valpekull :)

Her hjemme er det Fia som er i full løpetid. Stakkar Tin-tin er ganske gåen, men han får i alle fall slanket seg litt av egen fri vilje. Fia's pels er tatt ned så jeg venter på den også, gleder meg til kommende utstillinger utpå våren:)

Det blir nok en laaang rolig periode her på Tofte..