Nyheter

16. Desember

Så var  2011 nesten vel overstått. Det har vært et aktivt og spennende hunde-år med både utstillinger, kurs, treninger og konkurranser- vi har hatt det mye morro :) Årets siste utstilling var Dogs4All i Lillestrøm. Jeg skulle gå med både Buster og Stella og var litt spent på om vi idet hele tatt burde vise oss blant folk.Buster ser alltid flott ut, men Stella- nei hun var nok litt overgrodd etter måneder med prioritering av agility. Buster var først

i ringen, men savnet nok Stine veldig og synes ikke det var noe vits i å være med meg. Stella gikk som vanlig flott i ringen, men det hjelper ikke stort når man ser ut som en ullsokk. Begge mine håpefulle endte med en ren Excellent og jeg var vel fornøyd. Vi satt ringside og så at kennel Lotcheck gjorde rent bord i år, gratulerer masse til Lene- dette var gøy !! Vi så også flotte Red Timbers Barnaby gjøre sin siste entre i ringen. Litt vemodig, men jeg håper Barney får ha mange gode og velfortjente år som pensjonist. Det er ikke mange Norwicher som kan matche hans fantastiske resultater i ringen.

Planen for 2012 er å fortsette og jobbe med agilityen, masse trening og konkurranser og så må jo Stella få championatet sitt. Jeg skal forsøke og bli en bedre (hobby)fotograf  og endelig få opp en blogg isteden for denne hjemmesiden så jeg kan legge ut noen bilder. Om jeg er heldig å kommer inn så skal jeg også ta et kurs i adferdsøkologi på universitetet, gleder meg masse !!

Da gjenstår det bare å ønske alle valpekjøpere, hundevenner og kjente

En Riktig God Jul og Godt Nytt År !!

Link til bloggen kommer i 2012!!

07.November

På tide med en liten oppdatering i høstmørket. Det er ganske rolige dager her for tiden, tidlig mørkt om ettermiddagene og ikke akkurat veldig mye fint vær.. Vi er fortsatt aktive i agility, enda et kurs med jentene er vel overstått og denne helgen har Stella debutert i sin første offisielle konkurranse. Stevnet var arrangert av Stovner Hundeklubb og begge damene mine skulle gå både i hopp og agility.

Banene dommeren satte opp var utfordrene, men veldig morsomme å gå. Stella gikk greit og konsentrert, men vi tullet med slalomen i begge løp og med en vegring går tiden alt for fort og hun fikk en 12 plass i hopp og 10 plass i agility. Fia har begynt å få opp farten, men jeg bremser henne fortsatt ved å ikke stole helt på at hun tar hindrene så hun fikk også en vegring i hvert løp og fikk en 10 plass i hopp og en 8 plass i agility. Var allikevel fornøyd, følte jeg handlet hundene bedre enn før og av 30 startende hunder synes jeg ikke vi endte med så verst resultat :) Det er kun et uoffisielt stevne igjen i år, da skal vi gi bånn gass og satse alt!! Ellers må vi innom Dogs4All en tur, om det blir noe å skrive om på hjemmesiden får tiden vise.....

01.Oktober

I dag fyller verdens beste Tin-tin 9 år!! Bursdagen feirer han i Fredrikstad, Stella har løpetid så han er på ferie hos mormor på Kråkerøy. Rapportene forteller at han har herlige dager med lange turer, kos og god mat :)

Det går mye i agility her for tiden, man kan trygt si  at jeg er bitt av basillen... Fia og jeg har startet noen ganger til og man kan trygt si det går opp og ned, men sånn er det å være nybegynner. For etpar uker siden startet vi i klubbmesterskap i Asker hundeklubb. Stella fikk gå i nybegynnerklassen og fikk en fin andreplass, mens Fia gikk i

konkurransegruppa og vant !! Denne helgen derimot gikk det skikkelig dårlig. Vi reiste til Kongsvinger og gikk i Norwegian Open. Fia var ikke interessert i å gå agility idag, hun vegret og tullet mens i hoppklassen fant hun ut at det var best å krype under hindrene og hoppe tilbake. Resultatet ble dermed to disk, ikke mye å skryte av..Mandag skal Stella prøve seg på bronsemerket, hun er også meldt på sitt første offisielle stevne i november. Neste helg er det tur til Hamar for å stille ut og gå agility, vi gir ikke opp SÅ lett :))

25. August

Så var utstilling og agilityløpet på Bjerke vel overstått. Dagen startet med flott vær og vi var en fin Norwich-gjeng som møtte ved ringen, 12 stykker i alt. Ekstra moro var det at hele Pasta-kullet stilte denne gangen :) De unge guttene var først ute.  Emma og Stine viste Leo og Buster, gutta travet flott rundt i ringen og en stolt oppdretter på sidelinja fikk mange komplimenter for de flotte fyrene. Leo og Emma

 har ikke vært på så mange utstillinger ennå, men Emma fikk Leo til å kose seg der han travet rundt, moro å se dem sammen. Leo trakk seg litt unna dommeren på bordet og det gjorde at han fikk Very Good denne gangen, neste gang går vi for Excellent for den flotte fyren :) Buster  er mer

 dreven i utstillingsringen så han klarte seg gjennom nåløyet og fikk ck. Han skulle gå mot en imponerende gruppe championer i kampen om beste hannhund og endte som 5.beste hanne med res.cert, ikke dårlig for en ung mann.

Så var det damenes tur. Stella gikk som bare det i ringen og fikk ck, så da var det bare å stille opp og gå mot de voksne champion-damene. Når man går med en unghund så har man ikke så store forventningene igrunnen, men dommeren likte lille Stella godt og plasserte henne som 3 beste tispe med både res.cert og res.cacib, jeg ble kjempeglad :)

Så var det agilityen da.... Fia og jeg stilte opp ved banen til rett tid, men det er sannelig med like mye venting i agility som på utstilling :( Etter etpar timer skulle vi endelig briefe banen å gjett hva som skjedde? Joda, da kom regnet. Kalde var vi fra før, så når vi endelig skulle prøve oss på banen var jeg blåfrossen og lite motivert så jeg gjorde ikke akkurat noen strålende jobb som fører. Fia liker

ikke regn hun heller, så da hun vegret ved hjulet ga vi rett og slett opp å disket. Vi gir ikke opp, men prøver oss igjen i DM neste helg og satser på bra vær selvsagt. Tusen takk til Stine og Jostein som holder ut dagen med meg uansett føreforhold, koselig med selskap i kulde og regn :)

14. August

Da har vi endelig fått prøvd oss i konkurranse. Vi har fått trent veldig lite i sommer så jeg var ganske spent, men vi klarte oss sannelig bra !! I agilityen fikk vi 2 vegringer, Fia tvilte litt foran både slalomen og bommen (min feil..) og med ganske mye tidsfeil endte vi på 20 plass. I hopp rev hun et hinder, men ellers gikk vi feilfritt og endte på 12 plass av 34 med masse tidsfeil igjen..
Vi må nok trene endel på fart, jeg er for usikker på at Fia tar hindrene og bremser henne for mye, men vi skal delta på flere stevner fremover, dette var kjempegøy :)) Bildet er fra kurs i sommer, ikke tid til å ta bilder i konkurransen.

Buster har også vært på farten. I Moss ble har først Bir og jammen ble han ikke plassert som nr.4 i gruppa også!! Masse gratulasjoner til Stine og Jostein, dere gjør en kjempejobb med nydelige Buster:))

Nå står Bjerke for tur og hele Pastagjengen stiller, det blir moro å se gjengen samlet igjen. Fia skal gå agility hopp så søndagen blir en dag med mye fart og spenning :)

15. Juli

Det blir lenge mellom hver oppdatering nå, men det er stille og fine dager nå i ferien. Fia og jeg har utdannet oss litt mer på agilitykurs nå i juli, men det er fortsatt den to-bente som roter mest. Det er bare å trene og trene, vi skal starte i vår første konkurranse om ikke lenge så da bør vi være på nett :)

Nå nærmer det seg også årets fjelltur, gleder meg masse !!

12. Juni

Det har skjedd litt av hvert siden forrige oppdatering her på siden. Vi har endelig kommet ordentlig i gang med agility-treningen så begge jentene trener noen ganger i uken. Jeg håper å kunne starte med Fia i konkurranser etter neste kurs som går i juli, gleder meg masse :)

Vi har også vært på etpar utstillinger siden sist. Stella har vært på utstillinger både i Drammen og på Jevnaker. På begge utstillingene ble

hun beste junior tispe, men det ble ingen Cert eller Ck.

Buster derimot har virkelig gjort det kjempebra. Han har har deltatt på tre utstillinger, og har fått Cert på alle tre!! Den flotte fyren har nå seks Cert hvorav to er NKK-Cert, gjett om jeg er stolt oppdretter av den fine fyren. 

Gratulerer masse til Stine og Jostein, dere gjør en kjempefin jobb med flotte Bustergutten :))

Casa De Oro Taglioni

12. Mai

Så er agilitykurs nummer to gjennomført. Det var like moro og vi lærte vel så mye denne gangen. Fia sliter litt etter løpetiden og ble ganske fort sliten så på søndagen fikk Stella også være med og prøve seg litt.

Fia begynner å bli ganske trygg på alle hindrene, men en viss person (meg) veiver litt vel mye med armene og kunne trenge en GPS for å huske rekkefølgen på hindrene innimellom. Det arrangeres kurs igjen i juni og Fia og jeg stiller opp etter å ha fått hjemmelekse av vår superinstruktør Vicky :)

Vi trener også hos Drøbak hundeklubb en dag i uken og de arrangerte bronsemerkeprøve på mandag. Jeg tok sjansen på å stille opp og sannelig klarte vi det, kjempemoro å få et lite bevis på fremgangen vi har hatt :)

Stella skal også få trene innimellom så vi skal på et minikurs om etpar uker. Hun er endel mer sjølgående enn Fia og er ikke så godt forberedt, men moro blir det uansett.

Denne helgen har også Buster vært ute i verden og representert Casa De Oro.

På lørdag deltok han på NKK-utstilling i Kristiansand, men tok dessverre ikke certet denne gangen så da er det bare å prøve igjen på neste NKK-utstilling.

Søndagen var det NTK-utstilling og da ble det andre boller. Den kjekke fyren ble Bir og fikk cert nummer 4!! Vel fortjent og veldig moro å ha med litt heder og ære hjem etter langturen til Sørlandet. Gratulerer masse til fine Buster, "bestemor" er kjempestolt av deg!!

Til slutt en liten, men god helse-nyhet: Alle tre Nøttejentene mine er nå øyelyst uten anmerkning, veldig godt å vite at de tre småjentene har friske øyne :)

01. Mai

I dag har Leo vært på utstilling. Han skulle vise seg frem i Leto-hallen og han hadde med sin egen fan-klubb og fotograf (meg altså) Thor og Leo gjorde en hederlig innsats i ringen, men misset certet denne gangen. Vi stiller opp igjen, øvelse gjør mester :)

I ettermiddag har Buster vært innom til litt pelsstell, han skal på utstilling neste helg og vi krysser fingre for stor-certet denne gangen :)

24.April

Etter en fantastisk påskeuke med nydelig vær og lange turer avsluttet Fia og jeg med et helgekurs i agility. Kurset ble holdt i Drammen Hundepark, et stort drivhus som er tilrettlagt for allslags trening av hund.

Fia og jeg har trent litt på mandagskveldene i Drøbak, men dette var mye mer intensivt.

 Målet var å komme igjennom alle hindrene og i tillegg fikk vi øve på vendinger og kombinasjoner. Fia har vært kjempeflink, hun stortrives med dette og er våken og oppmerksom hele tiden. Hun synes bommen var det morsomste hinderet og stakk bortom å tok den på egenhånd innimellom :) Hun fikk også mange nye venner, alle var borte og koste litt med henne og hun pratet seg til og med til litt vaffel. Jeg har lært masse og vet hva jeg må trene på fremover. Med kjempeflotte treningsfasiliteter og en superflink instruktør blir man noe inspirert så vi er allerede meldt på nytt kurs om to uker. Fortsettelse følger..........

07.April

Fia er 4 år idag

Fia er den aller første valpen som er født hos meg. Jeg husker godt da jeg holdt henne i hånden min for første gang, bitteliten og nydelig. Hun har blitt en utrolig herlig hund med stor personlighet og mange "greier" som er bare hennes. Fia er pensjonert som avlshund, men vi har endelig kommet igang med agilitytrening og hun er skikkelig flink. Vi skal på kurs om etpar uker og om vi får trent nok skal vi prøve oss på en konkurranse eller to, kanskje til høsten? Dagen idag er feiret med lang tur med gode venner og selfølgelig litt ekstra godbiter..

Gratulerer med dagen-hilsen sendes også til Fia's brødre, Chico og Alfonzo :)

13.Mars

Så var det gått enda noen uker og det er ikke mange tegn på at våren nærmer seg her på Tofte. Solen titter heldigvis frem innimellom, men det snødde senest i morges så det er vel enda en stund før vi ser grønt gress. Vi er allikevel på våre daglige turer både i skogen og langs vannet og sist uke så vi både Tjeld, Ærfugl og Sangsvaner så noen vårtegn finner vi :) Hundene får løpe fritt og nå som ettermiddagene stadig blir lenger og lysere er det godt å nyte naturen noen timer hver dag. Kameraet er selvfølgelig alltid med, nesten som å være på skattejakt når man leter etter fine motiver.

Stella og Leah er alltid i full fart og det blir det jo mange morsomme øyeblikksbilder av, ingen tvil om at disse to jentene koser seg sammen :)

Ellers har lille Fia snakket med en dyreprater, det var veldig stilig. Hun fortalte masse om seg selv og de andre hundene i familien, det hun "sa" stemte veldig godt med det bildet jeg har av henne :)

Planene fremover er å få tatt ned alt av pels i familien, Stella er først ute. Hun skal jo forhåpentligvis på endel  utstillinger i vår så da gjelder det å holde sveisen i orden. Fia skal nå starte på agility-karrieren sin, skal prøve å få tatt noen bilder av den lille kanonkula i  full fart etter hvert. Om jeg orker å springe noen runder ekstra skal lille Stella også få være med, hun er jo rene "stunt-hunden" på tur så hun vil nok trives med utfordringen :)

 Tin-tin  skal få treffe kiropraktor Kristin så vi får sjekket nakke og skuldre, han har vært ganske støl og synes ikke det er noe særlig å gå ned trapper. Litt vedlikehold må til når man er en moden mann og da er Kristin gull verdt. Jeg anbefaler henne på det sterkeste både til hunde- og hesteeiere, link til hjemmesiden hennes finner du HER

02. Mars

Gratulerer med dagen !!

I dag fyller Nøtte-jentene allerede 2 år!! Tiden går som vanlig fort, men disse tre husker jeg som om det skulle vært igår de reiste hjemmenifra. Nemi hadde en litt tøff fødsel, men hun tok seg som vanlig veldig godt av de tre små jentene. Det var en livlig og lykkelig gjeng som møtte våren her på Tofte. Som oppdretter har man alltid store forhåpninger til valpene og et sterkt ønske om at hver valp skal få et aktivt liv med turer, trening, kurs og
 masse gleder med  andre hunder og mennesker i livet sitt- det er klart man unner sine søte små det beste i et hundeliv :) Det har tikket inn rapporter her innimellom; Frida var her på besøk i fjor høst, mens Wilma har debutert på utstilling i tillegg til at hun går kurs i spesial søk. Pernille så jeg i fjor på Casa De Oro-treffen, en livlig dame med mye av Nemi's gemytt. Det er veldig koselig å holde kontakt med valpene, de er jo ikke glemt selv om de har forlatt redet:)

Denne gangen har jeg tryglet eierne om litt tekst og bilder, så her kommer litt om jentene, Wilma er først ut:

Wilma er en livlig og bestemt jente, med er lydspekter som ikke ligner noe.. Hjemme går det mye i leking og hjernetrim, og vi bruker mye tid på å trene snuta når vi er ute.
Hun er også veldig glad i litt sofakos, men kun i korte perioder, og når jeg prøver skrive dette får jeg servert en leke som Wilma har veldig

 lyst til å vise meg... Hun er en veldig trofast hund som er rundt beina våre hele tiden, og er alltid i nærheten når noen skal finne noe i kjøleskapet, hun passer også på oss når det er skumle hunder på tv'en.
Vi har gått mange kurs hos Familliehunden, hverdags lydighet, passerings kurs, kantarell og noen runder med spesial søk. Dette er noe både vi og hunden synes er veldig gøy, og har tenkt å fortsette med, særlig søk har vi lyst til å lære enda mer om, der ser vi at Wilma har arvet mye.

Her kommer litt om Frida:
 

Frida er en kjempesnill familiehund som elsker å leke med både mennesker og andre hunder. Hun er veldig tillitsfull overfor fremmede og glad i barn. Hun er glad i å gå lange turer, særlig i skogen når hun kan gå løs og nå om vinteren elsker hun å leke og grave i snøen.

 

Og her kommer Pernille:

Pernille blitt en voksen dame med humøret på topp hele dagen. Veldig
kosete og elsker spaser turer, men er ikke særlig glad i å kjøre bil. Er
ofte på besøk hos naboen som også har begynt å legge opp ferien sin etter
oss slik at de kan passe på Pernille, gjensidig kjærlighet. Elsker å kaste
og hente leker. Hun er veldig nysgjerrig men kan være litt usikker på

fremmede gjenstander når vi går tur. Veldig glad i mat og har alltid et lite
håp om at noe skal falle på gulvet under matlaging. med andre ord en meget
tilfreds og glad hund.

Nå er det øyelysning som står for tur, jeg håper virkelig at alle de tre damene er fri for "grums" Nå er det bare å feire jentene med brask og bram, de er nydelige alle tre og jeg er veldig stolt av dem !!

22.Februar

Denne helgen var det på tide å reise på utstilling igjen. Jeg "spratt" opp av sengen kl.4.30, gikk morgenrunde med gjengen før turen gikk til Bø i Telemark med Team Buster. Vi ventet ikke lenge før det var på tide å gå i ringen og Buster var aller først ut. Han ble nøye sjekket og gikk sine runder i ringen og dommeren belønnet ham med Excellent og Ck :) Buster viste seg flott i  andre runde der han gikk mot to svenske champion hanner og resultatet ble Buster som 2.beste hanne, en flott prestasjon i slikt selskap !!

Så var det Stella og meg som skulle i ringen. Stella ble klemt og kjent på over det hele og tennene ble nøye sjekket før vi gikk rundene våre i ringen. Stella fikk sin Excellent og Ck, og siden hun var eneste tispe denne gangen var det inn i ringen igjen for å konkurrere mot den svenske hannen. Dommeren sendte oss rundt flere ganger i ringen, men var fortsatt usikker å ville se hundene hver for seg igjen. Stella oppførte seg eksemplarisk og gikk som bare det, å jammen ble hun Best i rasen !! Jeg er bare så kjempestolt av lille Stella, knappe 13 måneder og Bir på en internasjonal utstilling :))

Bim, Cert og Cacib Porrigito Muffins og Bir med Cert Casa De Oro Stelline

Dommer Nenne Runsten

Vi var så trøtte at vi valgte å reise hjem isteden for å delta i gruppen, og rakk akkurat å nyte en herlig tur langs vannet i de siste solstrålene før vi hadde en lang, koselig stund på sofaen både hundene og jeg:)

Takk til alle som var med å gjøre denne dagen så flott for oss, skikkelig stilig med heiagjeng på sidelinja !!!

06.Februar

Det er ganske rolige dager her for tiden, men vi har våre daglige turer og litt trening blir det selvfølgelig tid til. Kameraet er som oftest med på tur, så det masse bilder og jeg har et lite håp om å få opp galleriet mitt her på hjemmesiden. Det som er vanskelig er jo å velge hvilke bilder som passer, men jeg er godt igang både med naturbilder og hundebilder :) I helgene blir det ofte ekstra lange turer med gode venner. Ofte er det Elin og Leah som er turkompiser, og som det synes på bildene koser vi oss masse,

men denne helgen har vi vært på standen med Buster og familien. Nemi var også med, det er herlig å se at hun har det kjempebra sammen med Ellen. Hundene løp og koste seg og jeg kom hjem med et kamera som var tomt for strøm og et utall bilder av hunder i full fart :)

Det er ikke så mye planer fremover, men jeg skal fortsette å forsøke og slanke Fia, Stella skal på en utstilling til før pelsen skal av og gode, gamle Tin-tin - vel, det er nok mulig at jeg må slanke han også litt....

23.Januar

Nå er endelig sidene om hundene mine på plass, ta en titt :))

8. Januar

I dag feirer Pasta-kullet mitt allerede 1 års dag. Dette har vært et spennende år for alle tre, tiden har gått utrolig fort. Buster og Leo er vel etablert hos sine eiere og de har vært på både kurs og utstillinger begge to. Stella bor her hos meg og har utviklet seg til en herlig liten dame med et utrolig behagelig gemytt og masse sjarm. Jeg ser Buster ganske ofte siden han bor her på Tofte, men i dag kommer Leo på besøk for å feire dagen og det blir kjempekoselig å se ham igjen. Det blir morsomt å følge dette trekløveret videre inn i 2011 :)

 

Buster Leo Stella

Gratulerer masse med dagen alle tre :)