Nyheter

26 Desember

Så var julen 2008 nesten overstått. Vi har hatt besøk av mormor, og hatt en fin jul med masse god mat og herlige lange turer både i skogen og langs sjøen. 

For Tin-tin så har det dessverre ikke akkurat blitt så mye julefred. Begge jentene har løpetid og han har flyttet inn i kjøkkenskapet igjen for å slippe unna de klengete damene i familien. Han er en erfaren  mann, så han synes nok at alt dette maset før tiden er noe tull. 

Han oppdaget kjøkkenskapet i sommer da vi hadde kattungen Martina hos oss, det var deilig med litt ro da også. Siden Fia er langt kommet i løpetiden så blir det ikke flere utstillinger på oss i år. Planen er å ta ned pelsen hennes så hun er klar til nye utfordringer til våren. Nyttårsaften feires stille og rolig her på Tofte. Vi gleder oss til 2009, masse nye utstillinger og andre utfordringer venter :)

15 Desember

Idag reiste Freya tilbake til familien sin, skal si hun ble glad for å se dem igjen:)

Jeg tror hun har hatt en spennende uke på landet med lange turer med masse hunder, isbading (ikke helt meningen, akkurat) hagearbeid (hun er ganske hjelpsom) og ikke minst kattene. 

Tipper hun er sliten og fornøyd akkurat nå, vel hjemme hos dem hun er glad i. Vi håper å se henne igjen her på Tofte, eller kanskje på en utstilling?

Litt modig.... Veldig modig!!
Hvile foran ovnen etter tur. Tin-tin er sliten også.

          10 Desember

Freya har kommet på besøk til oss. Hun er en Welsh Springer Spaniel, og hun bor vanligvis i Oslo hos min kusine Kristin og hennes familie. Claus og Wilma var også innom idag, så de to springerne fikk seg noen runder i hagen.  Er fortsatt ikke bestevenn med det nye kameraet mitt, så bildene ble ikke allverden...

Springerjentene

Claus og Wilma

Fia har flyttet favorittleken opp i sofaen... .....og kattene har okkupert Frodes seng

Det blir en rolig helg med masse fine turer. Skal øve masse med kameraet mitt, kanskje det blir bedre bilder ute?

Det er ingen utstillinger for oss før i romjula, så nå skal vi bare kose oss og forberede jul :)

6 Desember

Vinterstemning.

Idag var det skikkelig fin vinterstemning ute. Siden det gamle kameraet mitt avgikk ved døden på Hamar så måtte vi benytte oss av lyset og teste det nye kameraet. Er ikke helt kjent med det ennå, men noen snøbilder ble det:

Nemi er fortsatt temmelig naken, men det kommer seg. Planen er å bli så kjent med kameraet at jeg endelig får tatt ett fint bilde av henne. Hun er en vakker Norwich-dame, men dessverre like fotogen som eieren...

Vi har også fått oss fuglebrett til stor glede for kattene. Det henger selvfølgelig utenfor rekkevidde, men noen gir aldri opp. Her ligger Hvite Pusen å gjemmer seg for fuglene, helt usynlig ikke sant?

Det at han ligger inne på stuegulvet ser ut til å ha liten betydning, han er en ekte optimist.....

 

...og blondine :)

 

23 November

Igår var vi som mange andre på årets happening; Norsk Vinnerutstilling på Hamar. Jeg har kun deltatt med Norwich der en gang tidligere, Tin-tin fikk sitt store cert der i 2003. Andre gode minner har jeg med Theo som ble Bir med cert og cacib både i 1999 og 2000.

I år var det 12 påmeldte Norwich. Jeg var alene i åpen klasse tispe, og dommeren sendte Fia og meg rundt i ringen fem ganger før ringsekretæren hvisket til dommeren: du, det her er åpen klasse... Etter en runde til fikk Fia første og ck, så skuldrene mine senket seg litt.

Vi skulle gå mot fem flotte champion-tisper i kampen om beste tispe, Fia og jeg gikk enda en runde i ringen og ble plassert som nr.3 med cert!!! Beste tispe ble Lene's Sara og nr.2 ble Annlaug's Madde. Fia fikk kjempeflott kritikk av dommeren, skikkelig gøy med min første hund fra eget oppdrett :)

I kampen om Bir og Bim trakk Junior det lengst strået og ble Bir, mens Sara ble Bim. Junior toppet dagen med å bli best i terriergruppen!! 

Gratulerer masse til to flotte Norwicher:)

Ett skikkelig bilde av de to vinnerne finner du ved å klikke her

Det er viktig å slappe av etter utstilling...

16 November

Enda en herlig helg med godt vær og fine turer.

Vi har øvd litt til neste helgs store happening, men ellers så har det blitt mye kos og avslapning..

Freia, en Welsh springer valp som skal bo hos oss noen dager har vært på besøk. Det gikk veldig bra med hundene, men tror kattene synes det var litt for spennende :)

Tin-tin vet hvordan man koser seg på søndag   

13 November

Etter at Fia fikk  sitt første cert i helgen har hun tydeligvis blitt meget opptatt av utseendet sitt.. Da vi kom hjem i dag hadde en hel tube krem gått med til dagens skjønnhetspleie..

Vi måtte jo ta ett nærbilde av min nye rynkefrie Norwich:

Er jeg pen eller?

Jeg har en mistanke om at det meste av kremen gikk til indre skjønnhetspleie, (hun hadde noe bak ørene og i nakken) det kan bli en spennende natt....

08 November

Vi har vært på utstilling i Kongsberg i helgen. Det var mange Norwicher, koselig å se igjen alle sammen. Det er morsomt å følge med på alle valpene, flott at så mange stiller ut og viser frem rasen vår!

I valpeklassen ble Thomas Bir og Thelma Bim, gratulerer til det flotte søskenparet!!

Så var det de voksne sin tur. Etter forrige utstilling var jeg ganske nervøs, men etter endel pep-talking med Lene siste uke entret vi ringen med forholdsvis eplekjekk holdning. 

Fia fikk første og CK å var klar for konkurranse om beste tispe. Vi gikk sammen med Frida og Tilly, to flotte voksne damer så jeg var ganske spent. Vi klarte å holde nervene i sjakk og resultatet ble at Fia ble 2 beste tispe med Cert. 

Gjett om jeg er stolt av den lille frøkna:))

 

De endelige resultatene ble Ludde som Bir og Frida som Bim, gratulerer masse til to flotte hunder!!

Alle resultater blir lagt ut på Norwich-terrier klubbens hjemmesider etterhvert.

Takk til Marianne som hjalp meg med å ta bilder med mitt elendige, slow motion kamera:)

Litt sliten etter en lang dag...

27 Oktober

En liten rapport fra

Alfonzo !

Storebroren til Fia; Alfonzo var også på utstilling i helgen. Han fikk følgende kritikk av dommeren:

"Meget god type. Maskulint hode. Bra uttrykk og snuteparti. Korrekt bitt. Velkroppet. OK overlinje. Aning lang i lenden. Beveger seg bra, presis bak. Herlig temperament. OK pels. Velvist."

Som det synes av bildene er han også en kommende agility-stjerne, Alfonzo og Liv Ingjerd har nettopp begynt å konkurrere.  Vi er kjempestolte av dere og gleder oss til flere bilder og resultater:)

25 Oktober

I dag har vi vært på utstilling igjen. Det ble ikke noe særlig å skrive om for vår del, men vi sender herved masse gratulasjoner til Junior med BIR og Ludde som fikk cert:)) 

Selv om dagen vår ikke gikk så bra så gir vi ikke opp, men håper på bedre resultater neste gang. Legger også ved en liten link til solskinnshistorien om Martina som var en del av familien vår noen måneder.

19 0ktober

Dette har vært en rolig og avslappende helg her på Tofte. Vi har gått fine turer i det nydelige høstværet, og vi har som vanlig tatt ett tak i hagen. Eplene blir det aldri slutt på men hundene synes det er veldig stas: Tin-tin graver dem ned (og opp igjen) og Fia spiser dem....

Nemi har hatt "bli-ny-dag" og er nå familiens offisielle nakenhund. Jeg har tatt henne helt ned, gjett om hun synes det var godt:) Det begynner jo å bli litt småkaldt så jeg tenkte hun kunne få ha på seg genser på morgenturen vår. Vi går tur hver dag 05.30 og jeg har begynt med lue allerede. Jeg laget en genser til Nemi av en ullgenser, ikke helt vellykket, men hun holder i alle fall varmen

På fredag var Frøydis, Ove og Chico på besøk. Chico fikk fikset på sveisen og lekt masse med lillesøster Fia.  Mamma Nemi sto for litt oppdragelse som vanlig, mens Tin-tin viser frem de beste buskene å tisse på. 

Vi fikk dessverre ikke tatt noen nye bilder av ham, men jeg har dette fra i sommer. Ove lovet meg å børste støv av kameraet, så flere bilder kommer nok.

Det er kjempekoselig å se igjen valpene "mine". Det er spennende å følge utviklingen deres, og jeg setter stor pris på å få lov til å ha en liten plass i livene deres etter de har flyttet hjemmenifra. 

 

5 oktober

Idag har vi vært på utstilling i Kongsvinger. Lille Fia og jeg reiste på tur med friskt mot og nervene utenpå kroppen som vanlig. Vi var i tillegg var litt sent ute, men heldigvis var det som alltid noe forsinkelser. Vi campet sammen med Ludde og Thomas med familie og nervene roer seg alltid med litt koselig prat med Norwich-folk.

Det var åtte fremmøtte Norwicher; fire hanner og fire tisper. Beste tispe med cert ble Elinas Doublepatch Pink Negligee, gratulerer masse til nydelige Luna.  Fia ble 2 beste tispe med cacib, gjett om vi er fornøyd med dagens innsats:) 

 

Alle resultatene kommer på Norwich-terrier klubbens hjemmesider

Etter å ha fått hjelp av Lene til å ta bilder tuslet vi hjem igjen til Tofte for å nyte siste rest av høstferien i en litt stormrasert hage. Hagearbeid er topp for kropp og sjel og med tre firbente hjelpere er det ingen sak å få unna de hundre kiloene med epler som raste fra trærne i natt.

1 oktober

Idag fyller godgutten Tin-tin 6 år, gratulerer med dagen til verdens fineste hund!!

Dagen er behørig feiret med lang tur i skogen med hundekompis Zappa og noen ekstra godbiter.

Det fine bildet er tatt av Guro Halmrast på Lotcheck-treffen.

 

28 september

Så var det endelig høstferie her i heimen. Det har vært mye på jobben i det siste, og jeg gleder meg til en uke med fine turer og kanskje en real husvask hvis det blir dårlig vær.. Det er mye å finne på når man er nybakt huseier, det meste mye kjekkere enn husvask. Det er utrolig spennende å utforske turområdene her på Hurum, idag har vi vært på en nydelig strand og rotet oss godt bort i skogen. Hundene har storkost seg, selv om Tin-tin er en smule skeptisk til alt dette vannet......

             

              Endelig på nett :)

                En stor takk til Lene og Michael for all hjelp.